Det er tid til at fylde dit nye køkken med vigtige fødevarer. De grundlæggende ting, du har brug for, er proteiner, kulhydrater, mejeriprodukter, frugt og grøntsager, fedtstoffer og olier, ingredienser til bagning og krydderier.

Proteinkilder omfatter æg, magert kød som kylling eller kalkunbryst, fisk som laks eller tun og fisk og skaldyr som rejer eller muslinger. Tørrede bønner og bælgfrugter som kidneybønner, kikærter og linser er også gode kilder til plantebaserede proteiner.

Kulhydratkilder omfatter fuldkorn som havre, brune ris, quinoa, hirse og boghvede samt stivelsesholdige rodfrugter som kartofler og søde kartofler, og stivelsesholdige frugter som bananer.

Mejeriprodukter er vigtige for kalciumindtaget og omfatter mælk, ost og yoghurt. De kan være fuldfede eller fedtfattige, alt efter hvad du foretrækker.

Frugt og grøntsager giver vigtige vitaminer, mineraler og fibre. Hav en række friske varer på lager, f.eks. æbler, appelsiner, bær, bladgrønt, gulerødder og squash.

Fedtstoffer og olier er også vigtige for en afbalanceret kost. Sunde madlavningsfedtstoffer omfatter olivenolie, kokosolie og avocadoolie, mens smør er en god kilde til fedt i kosten.

Til bagning er mel (fuldkorn eller hvidt mel) vigtigt sammen med sukker, bagepulver og andre ingredienser.

Endelig kan du have det sjovt med krydderier i dit nye køkken. Populære krydderier er bl.a. spidskommen, paprika, gurkemeje, koriander og kanel samt krydderurter som basilikum, oregano og timian. Disse kan tilføje et ekstra lag smag til dine retter.